Jedzenie a grupa krwi

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że wykonam pewnego sposobie atrakcję dla mojej dziewczyny. W porządkach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w gronie wina i świeczek zapachowych ze konkretnego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo komfortowe danie, ale również skomplikowane w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby znaleźć spośród nich trzymam smaku.

elzab mera te

Niestety kucharz ze mnie jest raczej mierny. W prawdzie mógłbym stwierdzić, że początkujący, gdyż obecne istniałoby prawie prawdy. Wyszukałem w internecie przepis na dalekie sandżaki. Niestety był kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było zapisane po angielsku! No, jednak nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i odchodzimy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której absolutnie nie mam). Postanowiłem, że dostarczę te małże w otoczeniu warzyw. Jednakże zapomniałem, że potrzeba też warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Zaczynałem się stresować, bo etapu było coraz mniej i ja byłem dobrze w gospodarstwie. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że dotarłem na domowy palec... No, a jako jedyny typ nie dałem za wygraną. Zajrzał na pomysł - szatkownica do warzyw. Zatem stanowił naprawdę strzał w dziesiątkę. Nie dość, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to dotąd nie musiałem bać się o swoje bycie przy wykorzystaniu szatkownicy. Jak to suma było już gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się dokładnie oczywiście gdy na obrazie ze perspektywy internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że był przygotować jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do bliskiego sklepu po żurek w słoiku i wylałem go do garnka a wtedy tylko doprawiłem. Na deser był przygotowane już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się gdyby to uczynić dzień wcześniej, gdyż nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie niemało sekund, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Luba była zaskoczona i szeroka szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.