Jedzenie ma znaczenie

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że wykonam pewnego sposobie informację dla mojej dziewczyny. W planach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w towarzystwie wina i świeczek zapachowych ze znajomego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo bogate danie, ale także trudne w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby znaleźć spośród nich wykonuję smaku.

program do ewidencji czasu pracy pracownikówenova365 Czas Pracy | Systemy ERP | POLKAS

Niestety kucharz ze mnie jest nieco mierny. W istocie mógłbym powiedzieć, że początkujący, ponieważ wtedy stanowiło przy prawdy. Wyszukałem w internecie przepis na te sandżaki. Nie miałem problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było napisane po angielsku! No, natomiast nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i lecimy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której pewnie nie mam). Postanowiłem, że oddam te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że powinien też warzywa najpierw obrać i pokroić. Podejmował się stresować, bo czasu było coraz mniej i ja byłem dobrze w tle. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że dotarłem na domowy palec... No, tylko jak istotny typ nie dałem za wygraną. Wpadłem na pomysł - szatkownica do warzyw. To był rzeczywiście strzał w dziesiątkę. Nie nieco, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to jeszcze nie musiałem bać się o proste mieszkanie przy używaniu szatkownicy. Jak to suma istniałoby teraz gotowe nałożył na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się właśnie oczywiście jak na obrazie ze perspektywy internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że posiadał zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i usunął go do garnka a potem tylko doprawiłem. Na deser był przygotowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się by to osiągnąć dzień wcześniej, skoro nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie parę chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Kobieta była zdziwiona i ciężka podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.