Krajalnica bizerba allegro

Codzienne gotowanie i sprawianie posiłków nauczyło Cię pewnie, iż nie jest nic gorszego w kuchni niż tępy nóż. Najtańsze noże można zakupić już z kilku złotych natomiast ich trwanie eksploatacji jest niestety bardzo mały – męczą się dodatkowo w szufladzie zanim otworzysz na interesujące ich przyjmować, i ich profesjonalne naostrzenie graniczy z cudem. W przeciwnym przypadku ostrze wychodzi z rękojeści lub po prostu zaczyna rozliczać się rdzawą warstwą. Nic więc dziwnego, że gotowanie idzie Ci jako po grudzie jeśli nie masz profesjonalnego sprzętu i krojenie produktów odbywa się na zakrwawionym palcu i braku gotowości do dalszego gotowania.

 

Zamiast to tracić chwila w kuchni na stałe ostrzenie nieskończenie tępych noży że warto zaopatrzyć się w dowolny bardziej specjalistyczny sprzęt, który z krojeniem radzi sobie w oczywisty sposób?

pakowarka części

Krajalnica bizerba do wędlin jest nieodzownym elementem wyposażenia gastronomicznego w szczególności w zakładach mięsnych czy i sklepach spożywczych. Ilekroć istnieje potrzeba profesjonalnego pokrojenia wędlin na idealnie równe plastry tam krajalnica występuje na wysokości zadania. Krojenie wędlin z zastosowaniem krajalnicy przygotowuje się prostą sprawą – trudno upatrywać tutaj jakichś niespodzianek. Sekret funkcjonalności krajalnicy pozostaje w zautomatyzowaniu całego procesu.

Kluczową rolę odgrywa i jakość wykonania ostrza, które pokroi zarówno mniej zbite wyroby wędliniarskie (typu szynki, wędliny mielone, produkty blokowe) jak i te konkretniejsze bo podsuszane lub produkowane z dziczyzny i ciała wołowego. Dodatkowo twardość ostrza dokonuje się na specjalne pokrojenie każdego rodzaju wędlin.

Wielką wartością krajalnic jest jednocześnie duża ochrona jego klienta oraz ergonomia pracy. Zwykle krajalnica jest ułożona ukośnie na stole podawczym co umożliwia przesuwanie wędlin po powierzchni stołu.

Krajalnice do ciała najczęściej kupują punkty, które na co dzień budzą się sprzedażą mięsa, podrobów i produktów mięsnych. Krajalnice do mięsa są te stałym wyposażeniem firm cateringowych, gastronomii hotelowej. Jednak z powodzeniem mogłaby się znaleźć więcej w Twoim domu i to przygotowywanie posiłków mogłoby iść gdy po maśle.