Krajalnica in english

W biznesach natomiast w polach domowych bardzo często zachodzi potrzeba pokrojenia czegoś w swoje, cienkie plastry. Działa to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak daje się, że krajalnica jest wykorzystywana i do drugich celów, na przykład do krojenia warzyw lub produktów, gdy musimy ich w sytuacje cienkich plasterków.

flamegardZobacz naszą stronę www

W współzależności z tego, co chcę kroić na krajalnicy, stanowi ona zaopatrzona w profesjonalne ostrze - dobre lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do cięcia pieczywa, co umożliwia łatwo "wgryźć się" w jego organizację i podejmuje równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z serii jeżeli chodzi o wędliny czy sery, zależy nam szczególnie na wysokich, równych plastrach, które wycina się łatwo i bez specjalnego wysiłku. Do ostatniego końca używamy krajalnicy z lekką, ale bardzo wrażliwą krawędzią, która idealnie radzi sobie z zdrowymi, kiedy również niezwykle trudnymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to konkretna maszyna do krojenia, polecana szczególnie do pokoi gastronomicznych oraz do sklepów. Jest wystawiana przez producenta ze względu na indywidualną wysoką wytrzymałość oraz łatwość obsługi. Dzięki tym markom każdy, po wstępnym szkoleniu z działu zaufania i higieny pracy, może podejść do pozycji z krajalnicą i podawać swoim użytkownikom wędliny czy sery pokrojone w proste plastry. Krajalnice silnych firm kupią na szybkie uporanie się z pokrojeniem niezliczonej liczbie wędlin lub serów, przy niskim wkładzie rzeczy i sił pracownika. Taka krajalnica w magazynie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś poświęcano na krojenie produktów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, kiedy więc istnieje wymuszane na model w wypadku szynek surowych, które jada się jedynie w plasterkach grubości bibułki.