Krajalnica pieczywa

Krojenie serów ujawnia się być zagadnieniem banalnym, jednak doświadczenie ekspedientek w składach z serami na wagę powtarza się mówić zupełnie co drugiego. Sery w zależności od rodzaju, mają inną konsystencję. Są sery twarde, do których pokrojenia trzeba użyć mało więcej energii, ale także sery bardzo podatne, wręcz przyklejające się do powierzchni noża, nawet jeśli stanowi wtedy nóż przeznaczony stricte do krojenia serów. Przez to, że powierzchnia noża brudzi się serem o gęstej konsystencji, kolejne plastry jest jeszcze trudniej ukroić w sposób precyzyjny, bez uszkodzenia struktury sera.

Co w takim razie można poradzić osobom tworzącym w zakładach, które codziennie po wielokroć muszą kroić różne rodzaje serów w długie plastry dla własnych klientów? Przede wszystkim, muszą brać dobrej krajalnicy. Krajalnica do sera ma-ga to artykuł znacznie cennej klasy, przeznaczony do krojenia serów wszelkiego gatunku. Stanowi bardzo delikatne ostrze, które dobrze wrzyna się w ser i odkrawa z niego cieniutkie, delikatne plasterki, bez sensu na konsystencję tego sera. Świadczy to, iż ta krajalnica może w bliskim czasie pokroić ogromniejszą kwota sera bez potrzebie wycierania powierzchni ostrza co mało plasterków. Stanowi to znacznie przydatne wszędzie tam, gdzie zachodzi potrzeba krojenia wielkich dawki serów różnych typów w szybkim czasie, czyli głównie w składach. Coraz chętniej jednak przyjmujemy się na zakup krajalnicy do samodzielnych domów, ponieważ objawia się, że dużo chętnie kierujemy się wyręczać w akcjach, jakie są konieczne, i jakie przygotowują nam wiele kłopotu.

Dziś, zamiast kupować ser na plasterki, możesz nabyć własną krajalnicę do sera, i każdego dnia odkrajać tyle plastrów sera, ile dokładnie potrzebujesz z wszelkiego domu sera! To niezwykła oszczędność energii a samego sera, gdyż ten gromadzony w sytuacje całego bloczku będzie rozkładał się o wiele wolniej niż ser pokrojony w niewielkie plasterki w biznesie.