Krajalnica w kostke do warzyw

W zakładach zaś w gospodarstwach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w ciepłe, cienkie plastry. Dotyczy to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica bywa wykorzystywana oraz do kolejnych celów, na przykład do krojenia warzyw czy produktów, gdy chcemy ich w ról cienkich plasterków.

W zależności od tego, co zamierzam kroić na krajalnicy, jest ona dostarczona w specjalne ostrze – dobre lub ząbkowane. Ząbkowane dane jest do krojenia pieczywa, co powoduje łatwo “wgryźć się” w jego budowę i wprowadza równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z serii gdy chodzi o wędliny czy sery, chce nam zwłaszcza na cienkich, równych plastrach, które kręci się łatwo i bez specjalnego wysiłku. Do tego przedmiotu używamy krajalnicy z prostą, ale bardzo dobrą krawędzią, która idealnie radzi sobie z konkretnymi, jak także daleko złożonymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to oczywista maszyna do krojenia, polecana zwłaszcza do klubów gastronomicznych też do sklepów. Jest promowana przez producenta ze względu na bliską dużą odporność i umiejętność obsługi. Dzięki tym częściom każdy, po wstępnym przeszkoleniu z działu bezpieczeństwa i higieny pracy, może podejść do kreacji z krajalnicą i oferować swoim klientom wędliny czy sery pokrojone w ścisłe plastry. Krajalnice dobrych właściwości pozwalają na krótkie uporanie się z pokrojeniem sporej sumie wędlin czy serów, przy minimalnym wkładzie produkcji oraz odporności pracownika. Taka krajalnica w zakładzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś wykorzystywano na krojenie artykułów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak zatem istnieje wymagane na model w wypadku szynek surowych, które jada się tylko w plasterkach grubości bibułki.