Obrobka wstepna miesa gotowanego

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której celem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o stałej grubości (w współzależności od potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie ma taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i pomaga proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

comarch altum demo

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w lokalach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w ofercie można odnaleźć mięso wołowe w budowy zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe zrobione na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie dużej miary rozbitych plastrów w procesu krótkiego okresu czasu - ok. 800 części w czasie godziny, przy czym mięso nie pewno stanowić mrożone, ani nie może liczyć kości. Obsługa maszyny stanowi wyjątkowo przystępna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w kierunku zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do wielcy), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności tworzących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być myte i suszone po każdorazowym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego urządzenia i przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez mężczyzn oraz jurorów Międzynarodowych Zbytów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, opierając się na inteligencji oraz doświadczeniu zdobywanym od 1990 roku tworzy na grupa, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość i wysoką wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca naszą ofertę o kolejne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.