Urzadzenia gastronomiczne zielona gora

Urządzenia dla gastronomii powinny zostać wybrane w oparciu o biznes, który chcemy zrobić. Kawiarnia powinna skupić się przede ludziom na pozytywnym ekspresie ciśnieniowym i zainwestować w szerszą część różnorodnych szklanek i filiżanek (osobne do espresso, capuccino, latte itd.).

Przyczyni się również syfon do całej śmietany, dzięki któremu każdą kawę będzie można przystroić odpowiednią dawką słodkiej śmietanki. Jeśli będziemy zawierać ponad dodatkową gablotę z lodami, zainwestujmy w kuwety do lodów. Warto kupić więcej, klienci chętnie stosują również po tradycyjne smaki (czekolada, wanilia, truskawka), jak również też doskonale alternatywne (rabarbar, ogórek, bekon!). Oczywiście do lodów przyda się i odpowiedni porcjoner, ale nie jest wówczas niezwykły wydatek. Dużo jest ulokować w czystą tacę z pokrywką, na jakiej będziemy mogli postawić reprezentatywne ciasto. Taką tacę warto postawić przy kasie - klient zachęcony apetycznie wyglądającym ciastem, z pewnością skusi się na kawałek lub dwa. Jeżeli chcemy wyposażyć bar, powinniśmy zadbać o cokolwiek inny asortyment. Przyczyni się oczywiście również ekspres do kawy, ale poza tym niewiele shakerów, sitko barmańskie, czy nawet wiadro do szampana (ostatecznie nie wiemy, z którym życzeniem dotrze do nas klient). Przyczyni się także wyciskarka do cytrusów - człowiek może sobie zażyczyć drinka bezalkoholowego. Do wyposażenia pizzerni będziemy wymagać naturalnie pieca do pizzy, a ponadto torbę na pizzę (jeśli będziemy ponad sprzedawać jedzenie na dowóz). Przyczyni się także kilkanaście blach, okrągłe noże, czy elektryczna wałkownica. Jeśli dostarczamy do oferty inne fast foody, wtedy potrafimy ulokować w frytkownicę, grill kontaktowy (do sprawienia ekspresowych sandwichów lub zapiekanek). Czasem przydatna może zaprezentować się naleśnikarka, natomiast to duży koszt i potrzebujemy brać pewność, czyli na że klienci będą do nas umieszczać na naleśniki (chyba, że otwieramy naleśnikarnię, to potrzeba jest zupełnie oczywista). Przyda się za to danie do kebabu, a czasem i gofrownica (ostatnio popularnością bawią się wytrawne gofry, na przypadek takie z dodatkiem rukoli i kurczaka albo bekonu, sera i szpinaku). Istnieją jeszcze dodatkowe urządzenia elektryczne do hot-dogów.